Från en provins i Nordkorea kommer rapporter om ett utbrott av en oidentifierad tarmsjukdom som brutit ut efter en våg av covid.

ANNONS

I Södra Hwanghae-provinsen i Nordkorea har minst 800 familjer drabbats av vad som av Nordkorea kallas en akut enterisk epidemi. Det enteriska nervsystemet finns i mag-tarmkanalen och sydkoreanska tjänstemän säger att sjukdomsutbrottet kan röra sig om kolera eller tyfus.

Den första rapporten om sjukdomsutbrottet kom på torsdagen och är ytterligare en påfrestning för Nordkorea som kämpar mot en lång våg av covid-19 och livemedelsbrist. Både medicinsk och epidemiologisk expertis anlände på söndagen till den nordkoreanska provinsen.

Karantän och övervakning

Nordkoreas statliga nyhetsbyrå KCNA rapporterade på söndagen om förebyggande insatser som karantän, screening för alla invånare, specialbehandling och övervakning av särskilt utsatta personer som barn och äldre.

Enligt KCNA vidtas åtgärder för att jordbruket inte ska störas och arbete med desinfektion av avloppsvatten och annat avfall pågår. Dessutom rapporterar nyhetsbyrån om 19 310 nya feberfall på söndagen, men de uppger inte hur många av dessa patienter som har testat positivt för covid-19-viruset.

Sedan covid-19-utbrottet i Nordkorea först bekräftades i mitten av maj har mer än 4,6 miljoner människor i landet drabbats av febersymptom.

ANNONS
ANNONS

Intresserad av ekonomi och Life Science? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Nu styr Nordkorea över kärnvapennedrustningen [Dagens PS]