En ny och kanske värre muterande virusvariant av covid-19 än omikron har enligt medieuppgifter upptäckts i södra Frankrike.

ANNONS

Jerusalem Post var först ut med nyheten om den nya virusvarianten, preliminärt identifierad som B.1.640.2 och även kallad ”IHU”, som vid tidpunkten för JP-artikelns publicering på måndagskvällen uppgavs ha spridit sig till tolv patienter i södra Frankrike.

Den nya virusvarianten sägs ha sitt ursprung i Kamerun och enligt vissa internationella medier kan det röra sig om en värre muterande variant av covid-viruset än omikron.

Det är för tidigt att säga huruvida den nya varianten av viruset är dödligare eller mer smittsamt än andra virusvarianter. Detta får studier visa när experter granskat virusvarianten mer ingående.

Mer muterande än omikron

Business Insider skriver att den nya virusvarianten, benämnd som ”IHU”, ”sägs vara en mer muterad stam än omikron”, den ska enligt uppgift innehålla 46 mutationer vilket är fler än omikron.

Det kan göra den mer resistent mot vacciner.

Världshälsoorganisationen WHO har ännu inte fattat något beslut om att det rör sig om en ”variant under utredning” och fortfarande dominerar omikron-stammen i de flesta delar av världen.

ANNONS
ANNONS

Så här säger en ännu icke granskad expertstudie publicerad den 29 december om den nya virusvarianten.

Läs mer: Covid ger antikroppar som kan attackera den egna kroppen [Dagens PS]