Biontech är inställt på att inom några veckor söka globalt godkännande för sitt covid-19-vaccin för barn från fem år.

ANNONS

Biontech planerar att snabbt söka godkännande för sitt vaccin mot covid-19 för barn mellan 5 och 11 år och förberedelserna för en lansering är på god väg. Redan nu planerar bolaget nästa steg.

Vaccinet är för närvarande godkänt för vuxna och barn från 12 år. Rådatan förbereds nu för ansökan och enligt Biontechs vd, Uğur Şahin, ser det bra ut och går enligt plan. Redan i mitten av oktober kan de första barnen under 12 år i Tyskland få Biontechs vaccin. I slutet av året väntas studiedata om barn från sex månader.

Samma vaccin med lägre dosering

”Redan under de närmaste veckorna kommer vi att presentera resultaten av vår studie om fem- till elvaåringar för tillsynsmyndigheterna över hela världen och ansöka om godkännande av vaccinet för denna åldersgrupp, även här i Europa”, säger Biontechs överläkare Özlem Türeci till Der Spiegel.

”Vi förbereder oss redan för produktionen. Vaccinet är detsamma, men lägre doserat och det finns mindre behov av att fylla på”, fortsätter hon i tidningen.

Övertyga ovaccinerade att vaccinera sig

De båda Biontechgrundarna uppmanar alla att göra vad de kan för att övertyga ovaccinerade att vaccinera sig under de kommande veckorna.

”Som samhälle har vi fortfarande cirka 60 dagar på oss att undvika en svår vinter”, säger Uğur Şahin till Der Spiegel och fortsätter: ”Vi borde göra vad vi kan för att mobilisera så många människor som möjligt under dessa två månader”.

ANNONS
ANNONS

Han betonar att alla som är vaccinerade hjälper till och att vi inte ska ge upp. 

Läs mer: Vaccin mot covid-19 testas på barn från 6 månader [Dagens PS]