Dagens PS

Bico förvärvar Allegro med ny teknik för 3D-bioprinting

Bioprintern Bionova X. Bico förvärvar Allegro 3D och lägger till ny ljusbaserad 3D-bioprintteknik till sin portfölj med bioprintrar.
Bioprintern Bionova X. Bico förvärvar Allegro 3D och lägger till ny ljusbaserad 3D-bioprintteknik till sin portfölj med bioprintrar. (Foto: Allegro(Cellink)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 06 maj 2022Publicerad: 06 maj 2022

Bico har förvärvat Allegro 3D som har en ny, ljusbaserad teknik för 3D-bioprinting, därmed stärks Bico Bioprintings position som global marknadsledare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det svenska medicinteknikbolaget Bico har förvärvat alla aktier i det amerikanska, San Diego-baserade bolaget Allegro 3D Inc. till ett initialt värde av 6 miljoner dollar, drygt 59 miljoner kronor, det framgår av ett pressmeddelande.

Om bolaget når vissa förutbestämda finansiella mål under de kommande två åren har säljarna möjlighet att få ytterligare 5 miljoner dollar, drygt 49 miljoner kronor, i en tilläggsköpeskilling. Hela köpeskillingen kommer betalas kontant.

Banbrytande system för forskare

Allegros teknik är ett starkt komplement till Bicos befintliga utbud av skräddarsydda produkter för specifika områden och Allegros produkter och teknik väntas ge möjlighet att skala upp bioprintingprocesser.

Allegros produkter är framtagna för att optimera hastighet och precision vilket gör effektiv bioprinting i cellodlingsbrunnar möjlig, en funktion som är nödvändig för dem som utvecklar och tillverkar vävnader för regenerativa läkemedel och läkemedelsutveckling.

“Allegro 3D:s produkter är spännande komplement till Cellinks portfölj. Vi kan därmed erbjuda forskarna ett banbrytande system som i hög grad tillgodoser forskningsområdena för regenerativ medicin och läkemedelsutveckling”, säger Cellinks vd Cecilia Edebo i pressmeddelandet.

Kompletterar Bicos produkter

Förvärvet av Allegro kompletterar Bico-koncernens bioprintningsteknik och stärker Bicos position som global marknadsledare inom bioprinting. Allegro kommer förbli en fristående enhet men i kommersiellt avseende kommer det integreras i Cellink, ett bolag inom koncernens affärsområde Bico Bioprinting.

ANNONS

“Under många år har Cellink satt standarden för att förse forskare inom vävnadsteknik och regenerativ medicin med avancerade bioprintrar, vilket snabbat på betydande framsteg inom dessa områden. När den kompletteras med Cellinks omfattande branschkunskap och kommersialiseringskraft kommer Allegro 3D:s exceptionella portfölj att ytterligare underlätta den pågående tillväxten av Bicos fotavtryck på bioprintingmarknaden. Vi ger forskarna de verktyg de behöver för att bättre utnyttja in-vivo-miljön för att effektivt förstå och bemästra biologi”, säger Bicos vd och medgrundare Erik Gatenholm i pressmeddelandet.

Intresserad av ekonomi och Life Science? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Labbodlad hud skickas till rymden för experiment 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS