Det finns gott om cash i jakten på framgångssagor.

ANNONS

41:an Invest, det riskkapitalbolag som är etablerat av H&M:s vd Karl-Johan Persson och entreprenören Stefan Krook, går samman med Wallenbergstiftelsernas FAM och bildar 81:an Invest.

Satsningen ihop med FAM innebär att investeringsförmågan dubblas för 41:an Invest, därav namnet 82:an Invest.

Till Di Digital uppgav Stefan Krook att hälften av bolaget kommer att ägas av 41:an Invest och resten av FAM. Stefan Krook blir vd för 81:an Invest medan ordförande blir FAM:s finanschef Kristian Sildeby.

Det framgår inte hur mycket pengar som 81:an Invest kommer att plöja ned i startups. Enligt Stefan Krook kan 41:an Invest fungera som en vägledare. Det bolaget har investerat 100 miljoner kronor över en sexårsperiod.

”82:an Invest ska investera på ett liknade sätt som 41an gjort. Vi blir som en affärsängel, modell large”, sade Stefan Krook.

ANNONS
ANNONS

82:an Invest har redan hunnit göra en investering i startupen Fidesmo. Bolagets affärsidé går ut på att slå samman funktionerna i olika betal- och andra plastkort i ett gemensamt ”superkort”. Pengarna placerade 82:an Invest i Fidesmo under bolagets finansieringsrunda på tio miljoner kronor.