Efter att Tele2:s avgående ordförande Mike Parton föreslagits bli ny ordförande i danska telekomjätten TDC ses Tele2:s avgående vd Allison Kirkby som en het kandidat för vd-posten på samma bolag. Det rapporterar Dagens Industri.

TDCs nuvarande vd Pernille Erenbjerg kommer att lämna sin post senast vid årsskiftet meddelade bolaget under måndagen.

Att Tele2-toppen Mike Parton accepterat att bli ny ordförande i det danska bolaget innan han formellt lämnat sin post på Tele2 väcker vrede hos Kinneviksfären, uppger tidningen vidare.

ANNONS
ANNONS

”Även om TDC och Tele2 inte är direkta konkurrenter på någon marknad så handlar det om två av huvudaktörerna i konsolideringsspelet på den nordiska telekom- och mediemarknaden. Situationen blir extra delikat av att Kinnevikbolaget MTG i början av försökte sälja sin mediedel Nordic Entertainment Group till TDC men affären gick om intet på grund av Macquaries bud på TDC”, skriver Dagens Industris Anders Hägerstrand.

Skulle duon Mike Parton och Allison Kirkby återförenas på TDC får det danska bolaget en mycket stark ledning och det kan möjligen tolkas negativt för Telia som är en hård konkurrent till TDC på den danska marknaden, resonerar han vidare.