I dagens techbrief berättar vi bland annat om tillväxtraketen Netflix och om Ubers ex-vd:s jättedumpning av taxiapptjänstens aktie.

ANNONS

TECHBRIEFEN Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Ubers ex-vd stordumpar aktien

Sedan lockupen av Travis Kalanicks aktieägande gick ut i början av november har han sålt Uber-aktier för omkring 20 miljarder kronor, eller 2,1 miljarder dollar för att vara exakt, rapporterar Di Digital med hänvisning till Bloomberg News.

Uber-aktien uppges ha rasat med 33 procent sedan börsnoteringen i maj. Travis Kalanick tvingades bort som högste chef för Uber. Han var en av dem som grundade taxiapptjänstbolaget.

Här ökar Netflix över 150 procent

Streamingjätten Netflix går starkt i Asien och Stilla havet. Företaget har de två senaste åren ökat intäkterna med 153 procent och antalet medlemmar har ökat 148 procent.

Det visar ett dokument som bolaget lämnat in till den amerikanska finansinspektionen. Marknaden är dock alltjämt minst hos Netflix. USA och Kanada är klart störst följt av Europa och sedan Latinamerika. (Finwire)

Verizon rullar ut 5G i Los Angeles

Mobiloperatören Verizon, som leds av svensken Hans Vestberg, fortsätter att rulla ut 5G i USA. Nu släpps tjänsten i Los Angeles, vilket innebär att 5G nu finns på totalt 18 orter.

I slutet av det här året skall 5G har rullats ut i totalt mer än 30 amerikanska städer. Verizon uppger också att man kommer att presentera mer detaljer om sin utrullning innan årsskiftet. (Finwire)

Alexa ska ge Amazon klirr

Amazon tittar på olika sätt hur att tjäna pengar från premium-erbjudandet med röstassistenten Alexa. Enligt nyhetssajten The Information överväger e-handelsjätten att ta betalt för nyheter och nöje.

ANNONS
ANNONS

Även ett partnerskap med musiktjänsten Spotify kan bli ett av tillvägagångssätten. I artikeln framgår det också att Amazon är mer kostnadsmedvetna kring Alexa, som funnits i fem år. (Finwire)

Apple inför prenumeration på speltjänst

Apple gör speltjänsten Arcade tillgänglig för en årlig prenumeration på 49,99 dollar i USA, rapporterar The Verge.

Speltjänsten kostar per månad 4,99 dollar, vilket betyder att årsprenumerationen erbjuder två månader kostnadsfritt. Arcade blir även tillgänglig för årlig prenumeration i Kanada till priset av 59,99 dollar, i Storbritannien för 49,99 pund och i Europa för 49,99 euro. (Finwire)