Här är bolaget som toppstudenterna rankar högst. Sex svenska bolag på 10-i-topplistan.

Bemanningsbolaget Academic Work har för femte året i rad tillsammans med Kantar Sifo frågat de unga talangerna vilka svenska arbetsgivare som är mest eftertraktade.

Drygt 7.000 studenter och akademiker har medverkat i årets undersökning, Young Professional Attraction Index, YPAI, där globala techbjässen Google åter hamnar i topp.

I årets upplaga finns även en ny svensk raket i livsmedelsföretaget Oatly.

”Vi är inte förvånande att Google är kvar i toppen och att Oatly klättrar rakt in på en 11:e plats. Det är två arbetsgivare som har varit väldigt duktiga på att skapa sig en stark identitet som medarbetarna är en självklar del av. Men det är viktigt att arbetsgivare inte stirrar sig blinda på de företag som toppar listor när det kommer till arbetsgivarattraktion. Om vi försöker efterlikna andra riskerar vi istället att uppfattas som generiska. Säg istället det som ingen annan arbetsgivare kan säga, det som gör den egna organisationen unik”, säger Julia Granström, Employer Branding Specialist på Academic Work, i ett pressmeddelande.

Överlag är techjättar poppis visar rangordningen där bland annat rymden och Nasa lockar.

Nasa kvalar in på sjunde plats på listan i år. Men faktiskt finns hela sex svenska bolag på 10-i-topplistan, däribland Ikea, Volvo och Spotify.

ANNONS
ANNONS

Tio i topp (indextal):

1: Google (72,4)

2: Ikea (67,8)

3: Spotify (65,9)

4: Microsoft (65,6)

5: Apple (64,9)

6: Tesla (63,3)

ANNONS
ANNONS

7: Nasa (63,1)

8: Volvo Group (62,3)

9: Volvo Cars (60)

10: Tetra Pak (58,8)