2008 rankades telekomjätten som den näst mest arbetsgivaren arbetsgivaren bland landets civilingenjörsstudenter. I år har Ericsson ramlat ner till tolfte plats på listan, skriver Di.se.

ANNONS

Samtidigt är Ericsson på jakt efter 1.000 nya medarbetare, vilket givetvis framstår som en märklig paradox då bolaget nyss aviserat att 3.000 anställda måste bort ur organisationen.

”På kort sikt behöver vi minska antalet forsknings- och utvecklingstjänster, främst inom administrativa roller. Samtidigt har vi för avsikt att ta in ny kompetens inom nya teknikområden. Därför avser vi att de kommande tre åren rekrytera cirka 1.000 ingenjörer”, förklarar Ulf Ewaldsson, strategi- och teknikchef på Ericsson, för Di.

I klartext innebär det här, enligt sajten, att äldre ingenjörer byts ut mot yngre.

”Ericsson har alltid varit ett kunskapsföretag, men kunskapsinnehållet i det som görs framför allt i Sverige har ökat, och då måste man ha rätt personer som kan hantera de utmaningarna. Det är ingen tvekan om att det har blivit viktigare de senaste åren”, säger Andreas Werr, professor i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm, till tidningen.

Företagsbarometern, där unga talanger rankar arbetsgivare, återkommer varje år och omfattar 25.000 svensk toppstudenter. Bakom barometern står undersökningsföretaget Universum.

ANNONS
ANNONS

LÄS MER: ”Ericsson iskallt för svenska toppstudenter” [Di.se] ›