Japanska tech-investeraren skruvar upp insatserna rejält och tredubblar kapitalet.

SoftBank befinner sig i samtal om att förvärva 45 procent av kapitalet i hundpromenadsappen Wag. Investeringen skall uppgå till 300 miljoner dollar, rapporterar Recode och hänvisar till källor.

Det betyder samtidigt att nivån på kapitaliseringen växt betydligt. Något formellt avtal är ännu inte undertecknat, enligt källorna.

ANNONS
ANNONS

Affären visar på SoftBanks påverkan på de amerikanska finansieringsrundorna. Wag hade som ursprunglig plan att endast ta in 100 miljoner dollar i nytt kapital. Nu kan alltså den siffran växa tre gånger i och med Softbanks intåg. Det är också ovanligt att en aktör får en så stor ägarandel som 45 procent. Normalt är att externa ägare förvärvar någonstans runt 15-20 procent i den här typen av finansieringsrunda. SoftBank sitter dock på en kassa om 100 miljarder dollar och kommer om affären går igenom vara den ledande investeraren.

Värderingen av Wag, som alltså är en app för hundägare, har ökat rejält. Enligt PitchBook var värderingen av tech-företaget 200 miljoner dollar så sent som i april.

Appen möter dock konkurrens från Rover, vilket är ett annat bolag inom samma bransch och som också backas upp av riskkapital.