Strauss Zelnick som är vd för spelutvecklaren Take-Two Interactive Software ser på succéspelet Fortnite från Epic Games som något positivt för branschen.

Sedan lanseringen av Fortnite i somras har spelet tagit alla med storm och inneburit att etablerade aktörer som Activision Blizzard tappat miljarder i börsvärde.

Snabbheten i framgången har också fått Wall Street att ifrågasätta ifall de traditionella spelutvecklarna kommer att bli lidande av konkurrensen på lång sikt.

I samband med sitt besök i CNBC-programmet ”Mad Money” sade Strauss Zelnick att han inte tror att det blir fallet. Enligt honom tyder det mesta nämligen på att Fortnite har lockat till sig en ny grupp av spelare.

ANNONS
ANNONS

”Det verkar finnas gott om bevis att de som spelar Fortnite är nya till kategorin”, sade han och tillade att det mest handlar om unga personer.

Strauss Zelnicks uppfattning är att dessa unga spelare med tiden kommer övergå till att bli som alla andra typiska spelare, och därmed öppna för att testa spel med traditionella spelutvecklare.

”I takt med att de blir äldre kommer de även att bli konsumenter till mer mogna titlar”, sade han.

Fortnite bygger på Battle Royale-upplägget där 100 spelare strider mot varandra tills en enda kvarstår.