I dagens techbrief berättar vi bland annat om Netflix framfart i Frankrike, Postnords nya 3d-printer samt Apples senaste försäljningssiffror för de populära hörlurarna Airpods.

ANNONS

TECHBRIEFEN Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Apple shoppar AI-bolag

Teknikjätten Apple fortsätter att köpa teknikbolag. Nu förvärvar bolaget Xnor.ai, ett bolag specialiserat på AI, för cirka 200 miljoner dollar. Det rapporterar Geekwire och hänvisar till källor.

Företaget har bland annat tagit fram bildigenkänningsteknik. Verksamheten har tidigare knoppats av från startupinkubatorn A12, en inkubator som grundades av Microsoftgrundaren Paul Allen. (Finwire)

Netflix har 6,7 miljoner abonnenter i Frankrike

Netflix har 6,7 miljoner abonnenter i Frankrike. Det säger vd Reed Hastings i en intervju med magasinet L’Express, rapporterar Bloomberg News. Reed Hastings säger vidare att han kommer att möta Frankrikes president Emmanuel Macron.

Netflix kommer att investera mer än 100 miljoner euro i franska produktioner i år. Enligt nya regler i Frankrike ställs krav på bolag som Netflix att återinvestera 25 procent av sina intäkter i landet i lokal filmproduktion, rapporterar Finwire och Business Insider.

Så många Airpods sålde bjässen

Teknikjätten Apple kan ha sålt uppemot 60 miljoner Airpods förra året. Den bedömningen gör Strategic Analytics, enligt 9to5Mac. Det skulle innebära en fördubbling mot året innan.

Leveranserna motsvarar också över hälften av samtliga leveranser av trådlösa lurar globalt. På andra plats kom Xiaomi och på tredje plats Samsung med en andel om 10 procent respektive. trategic Analytics bedömer att Apple kommer att behålla sin marknadsposition i minst fem år. (Finwire)

ANNONS
ANNONS

Postnord investerar i en 3d-printer

Postnord har köpt in en ny 3D-printer från HP på grund av de miljömässiga och ekonomiska möjligheter som erbjuds kring transporter, lagerhållning och inkurans. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den nya printern kommer bland annat kunna framställa reservdelar till produkter som utgått. Då produktionen sker vid behov kommer den också reducera företagens behov av lagerlokaler och slippa se onödig överproduktion, uppges det.

Den nya printern är installerad vid en av Postnords terminaler i Stockholm. (Finwire)