Rivstarta måndagen med en techbrief som innehåller bland annat förbokningsssiffrorna för Teslas ”cybertruck”, internets fader som ska lösa plattformens problem samt läkare som tar till Youtube för att lära sig operera.

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Teslas ”Cybertruck” säljer som smör

Vd Elon Musk tog i helgen till Twitter för att annonsera antalet förbokningar av Teslas nya eldrivna pickup truck. Hittills man fått in 200.000 förbokningar.

Jämförelsevis hade antalet förbokningar av populära Model 3 passerade 450.000 under andra kvartalet 2018, vilket dock var mer än två år efter att modellen presenterades, enligt CNBC.

ANNONS
ANNONS

Så bra är nya VR-spelet ”Vader Immortal”

The Verge har recenserat Star Wars-spelet från specialeffektsstudion ILM. Läs mer här.

vader-immortal
Användare spelar en demo av ”Vader Immortal” vid en mässa tidigare under 2019. (Foto: TT)

Webbens fader säger att han ska ”fixa” internets problem

Tim Berners-Lee, allmänt erkänd som internets fader, har lanserat en kampanj för att lösa problemen med personlig data och tillgången på uppkoppling runt om i världen, skriver CNBC.

Klassiska Minecraft får en grafisk uppdatering – kolla här

Det omåttligt populära spelet, där byggande och överlevnad står i centrum, har fått en makeover från grafikkortstillverkaren Nvidia. CNCB har spelat den nya versionen.

Foto: Mojang/Nvidia/Montage

Läkare tittar på Youtube för att lära sig operera

Enligt en ny rapport som CNBC tagit del av är det allt fler läkare som söker och delar kunskap via så kallade ”tutorial”-videor på Youtube. Flera läkare menar att läkarstudenter tvingas söka information på nätet när utbildningen sviker dem.