Jacob de Geer kommenterar amerikanska Paypals uppköp av bolaget för 19,2 miljarder.

Som Dagens PS berättade i morse blev affären klar på torsdagen. Jätten Paypal förvärvar det svenska techbolaget och betaltjänsten Izettle, där Jacob de Geer är vd.

Enligt honom är affären ”det bästa som någonsin kunde hända för Izettle”.

Det säger han till Di Digital, som uppger att Paypals digitala betalningsplattform finns på över 200 marknader i världen, och att 19 miljoner är anslutna till systemet.

Jacob de Geer förklarar i artikeln att Izettle var ”väldigt nära en börsnotering” men att bolaget i stället valde att bli uppköpt av den amerikanska bjässen.

”Med tanke på Paypals storlek ser vi det här som ett sätt att ge Izettle superkrafter, i jämförelse med börsnoteringen, inför den fortsatta resan. Det här är en fantastisk möjlighet för mig och Izettle att nå våra visioner ännu snabbare”, säger Izettles vd till Di Digital.

Tidningen berättar att det svenska startup-bolaget behåller sitt varumärke och namn och att företaget har kvar sin bas i Stockholm.

Jacob de Geer stannar också kvar på posten som chef över bolaget, framgår det, när Paypal tar över spakarna under tredje kvartalet i år.

ANNONS
ANNONS

Jacob de Geer anser att Sverige bör vara ”stolta och patriotiska” över sina många techbolag.

Att Izettle nu kommer närmare San Francisco menar han bara är positivt; det ”öppnar upp massiva möjligheter för Izettle”, säger han i Di Digital-artikeln där han även framhåller att han är spänd på vad resan framöver kan innehålla under Paypals paraply.