I dagens techbrief kan du läsa om Samsungs nya iPad-kopia, elcyklar i San Francisco som fattat eld samt den första satelliten med solsegel.

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Hyperloop i Indien ett steg närmare första spadtaget

Elon Musks framtidsprojekt Hyperloop har ännu inte materialiserats i en fungerande tunnel, men snart kan det bli ändring på det. Enligt The Verge är ett projekt i Indien, där tåget skulle gå mellan Pune och Mumbai, snart redo för upphandling.

Samsung vill utmana Apple med nya surfplatta

Marknaden för surfplattor domineras av Apples iPad, men nu vill Samsung försöka ändra på det med nya modellen Galaxy Tab S6. Designen på plattan är slående lik iPad – nästintill ett plagiat. TechCrunch har alla detaljer och bilder.

Samåkningsappen Lyft återkallar elcyklar i San Francisco

Efter rapporter om att flera cyklar fattat eld har samåkningsbolaget Lyft återkallat alla elcyklar i flottan. Enligt The Verge är det bara två månader sedan Lyft introducerade den nya tjänsten i San Francisco.

ANNONS
ANNONS

Smartwatch-kriget: Apple mot Fitbit

Enligt en ny sammanställning från CNBC är det Apple Watch som dominerar marknaden, och tidigare health & fitness-jätten Fitbit går på knäna.

Satellit med solsegel en succé

The Verge rapporterar att den första satelliten med solsegel nu är i omloppsbana. Satelliten har konstruerats av The Planetary Society, och sköts upp med SpaceX raketuppskjutning den 25:e juni.

Här är en video via The Planetary Society: