Googles toppchefer under utredning, Uber-förare som stämmer sin arbetsgivare samt datumet för presentationen av Teslas nya pickup – allt det och mer i dagens techbrief.

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Googles toppchefer under lupp för olämpliga relationer

En mängd toppchefer på Alphabet, som är moderbolag till Google, är under utredning av styrelsen för olämpliga relationer och sexuella trakasserier, rapporterar CNBC. Styrelsen har tagit hjälpa av en utomstående advokat för att reda ut allt.

Adobe visar upp ny AI-funktion som upptäcker manipulerade bilder

Ingen kan vara nog källkritisk på internet, speciellt när det gäller bilder och huruvida de redigerats i ett bildhanteringsprogram. Nu visar Adobe, skaparna bakom Photoshop, upp ett nytt AI-program som ska märka av om en bild manipulerats eller inte.

Här är en video från Adobes presentation, där man förklarar programmet i mer detalj:

ANNONS
ANNONS

Cybersäkerhetsföretag ska hjälpa Google att sålla bland appar

I en ny satsning ska sökjätten samarbeta med it-säkerhetsföretag för att avhjälpa problemet med virus och skräpiga appar på Googles plattformar. Det skriver bolaget på sin blogg.

Uber-förare stämmer bolaget för förskingring av löner

Förare i New York har lämnat in en gemensam stämningansökan med New Tok Taxis Workers Alliance mot Uber. Bolaget anklagas för att ha struntat i att återbetala skatt som dragits från förarnas löner, skriver The Verge.

Snart ser Teslas nya pickup dagens ljus

Vd:n Elon Musk tog till Twitter för att avisera datumet för avtäckandet av Teslas nya elektriska pickup truck: 21 november. Ryktet säger att den nya Tesla-bilen kommer att ha bolagets mest fantastiska design hittills, rapporterar The Verge.