Nya Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G imponerar på såväl techjournalisterna som gamingentusiasterna. Men för dig som använder mobilen som ett arbetsverktyg finns det dessutom goda möjligheter till att öka effektiviteten på jobbet.

Minnesanteckningar på språng

Galaxy Note-modellerna är djupt uppskattade för sina snygga och följsamma pennor, och i Galaxy Note20 Ultra 5G har Samsung verkligen tagit upplevelsen ett steg längre.

Med den nya generationens S Pen blir känslan mer äkta än någonsin, främst tack vare pennans blixtsnabba respons på 9 ms i kombination med 120 Hz skärmuppdatering.

Du kan smidigt skriva ner dina tankar och idéer även om mobilen är i låst läge. Därefter kan texten digitaliseras och sparas i molnet – via Microsoft Office, OneNote eller Outlook. Dessutom finns en funktion så att du kan föra anteckningar samtidigt som du tittar på rörligt innehåll. Då sparas det du skriver automatiskt vid rätt tidpunkt i filmen.

S Pen kan även användas för att styra presentationer, och du kan till och med använda den i luften för att utföra vissa kommandon till telefonen.

Telefon eller PC?

För att maximera telefonens möjligheter att effektivisera arbetet, är Galaxy Note20 Ultra 5G optimerad för att synkroniseras med din PC. Det gör till exempel att du sömlöst kan fortsätta redigera Office-dokument i mobilen när du flyttar dig från datorn.

ANNONS
ANNONS

Med hjälp av tjänsten Samsung DeX kan du dessutom smidigt spegla mobilen på en storskärm i närheten. Perfekt om du behöver jobba vidare, eller ifall du vill hålla en mötespresentation direkt från telefonen.

Tack vare Samsung DeX kan du enkelt hålla presentationer direkt från mobilen. (Foto: Samsung)
Tack vare Samsung DeX kan du enkelt hålla presentationer direkt från mobilen. (Foto: Samsung)

Skapa magiskt innehåll

Med en kamera på 108 megapixlar är det enklare än någonsin att producera innehåll som verkligen fångar mottagarens uppmärksamhet – utan att behöva dyr utrustning. Kameran släpper in maximalt med ljus så att du kan fota och filma även i mörkare miljöer.

Du filmar förstås i 8K-upplösning och kan i efterhand välja magiska stillbilder från det du spelar in.

En extra smart detalj är att de trådlösa hörlurarna även fungerar som mikrofon, så att du även kan få professionell ljudupptagning när du skapar innehåll.

Kraftfull prestanda

Med en AI-optimerad processor maximeras effektiviteten samtidigt som energiförbrukningen minskas. I kombination med ett intelligent 24+-batteri, är mobilen optimerad för att klara sig så länge som möjligt på en laddning. Med WiFi6 och 5G är du förstås redo för riktigt höga hastigheter när det krävs.

ANNONS
ANNONS

Megaskärm

Men det verkligt imponerande med Galaxy Note20 Ultra 5G finns trots allt inte på insidan – det är ju skärmen som gör att mobilen verkligen sticker ut bland mängden.

Med Samsungs tillbehör, som de trådlösa hörlurarna och det smarta armbandsuret, blir paketet komplett. (Foto: Samsung) Samsung Galaxy Note20
Med Samsungs tillbehör, som de trådlösa hörlurarna och det smarta armbandsuret, blir paketet komplett. (Foto: Samsung)

Med sina generösa 6,9” är skärmen en fröjd att arbeta med, oavsett ifall det handlar om att förbereda presentationer, skriva mötesanteckningar eller gå igenom arbetsunderlag. Och vill du förstärka effektiviteten ytterligare kan du med fördel koppla ihop den med Samsungs trådlösa hörlurar och deras snygga Smartwatch.

Läs mer: Experternas omdöme – ”Samsungs bästa hittills”