Facebooks varning till investerare, Nintendos senaste Switch-siffror samt hackning av Capital Ones databas – allt det och mer i dagens techbrief.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Facebook skickar varning om Libra till investerare

Enligt bolaget finns det en risk att den föreslagna krypovalutan Libra aldrig blir verklighet, rapporterar CNBC. Facebook bedömer riskerna som många, och menar att man inte kan garantera att Libra lanseras ”enligt tidsplan, eller någonsin”.

Uber varslar 400 anställda från marknadsavdelningen

Enligt Uber är varslet en del i omorganisationen av bolaget, skriver CNBC. Ubers marknadschef sade upp sig tidigare i år, och de här uppsägningarna motsvarar en tredjedel av bolagets globala marknadsföringsteam.

Nintendo redovisar stark försäljning

Den japanska speljätten fortsätter att sälja drösvis med produkter. Nintendos succékonsol Switch fortsätter sälja bra, med en ökning på 13 procent mot samma period förra året, rapporterar The Verge. Totalt har bolaget nu sålt drygt 36 miljoner enheter av Switch sedan lanseringen i mars 2017 och i höst lanseras ny versionen Switch Lite, som säkerligen kommer att elda på försäljningen ännu mer.

Porsche på god väg med elbilen ”Taycan”

Enligt den tyska biljätten har bolaget mottagit över 30.000 förhandsbokningar på elbilen Taycan. Varje bokning medför en förhandsbetalning på 2.500 euro, drygt 26.000 kronor. Enligt TechCrunch har Porsche ökat den planerade produktionen av elbilen under 2019 från 20.000 till 40.000.

ANNONS
ANNONS

Gigantisk säkerhetsbrist hos Capital One – 100 miljoner kunder drabbade

Amerikanska storbanken uppger i ett pressmeddelande att en hackare blottat en stor säkerhetsbrist i databasen, och att över 100 miljoner kunders personliga information låg öppen. Enligt Wall Street Journal var det 33-årige Paige Thompson, en före detta Amazon-anställd, som utförde attacken.