Om mindre än ett par veckor släpper Apple sin nya smartphone-serie, det är bäddat för braksuccé, enligt expertisen.

ANNONS

Särskilt en modell väntas driva på succén, där branschexperter tror att Apple kan komma att sälja 70-75 miljoner enheter från september och fram till slutet av året, skriver Macworld och konstaterar att det i så fall skulle innebära nytt försäljningsrekord, ”enbart räknat de nya modellerna”.

Det ryktas om att årets Iphone-modeller kan bli de bästa någonsin, och den 12 september släppts tre av dessa nya Iphone-modeller, framgår det.

Macworld skriver att de nya modellerna är ”uppföljare till Iphone X uppdaterade interna komponenter, en större Iphone X Plus som blir företagets största Iphone någonsin samt en något billigare Iphone X med en 6,1 tum stor lcd-skärm”.

Den smartphone som tidningen bedömer är mest het är lcd-modellen med betoning på budgetvarianten. Den blir en storsäljare, tror Macworld, som menar att prisnivån blir rimligare än när Iphone X såg dagens ljus, dessutom för tidigt.

ANNONS
ANNONS

”Rykten har talat om ett pris på ungefär 700 dollar, vilket i Sverige borde vara ungefär 8 500 kronor. Plötsligt kan vi alltså få en Iphone X till priset av en Iphone 8”, heter det i artikeln.