Healthtech behöver inte vara jätteavancerat. Det visar ett litet startup-företag som med enkla medel lyckats nå jätteframgångar. Nästan alla allmänläkare i England använder nu tjänsten.

annons
annons

Företaget AccuRX i Storbritannien började för två år sedan med en service där patienter och läkare kunde skicka meddelanden till varandra om vart man kan hitta sina testresultat eller hämta ut sitt recept.

”En pinsamt enkel lösning att meddela varandra. Ingen AI, ingen blockchain”, skrattar  grundaren Jacob Haddad i en intervju med BBC.

I mars månad i år använde ungefär hälften av alla allmänläkare i England tjänsten. Det lilla bolaget har alltså fått en stor genomslagskraft. Nu i spåren av coronaviruset har företaget infört nyare teknik, som videokonsultationer. Men det görs med en enkelt teknik. Detta eftersom tjänsten ska kunna vara anpassad efter vilken utrustning som läkarna har till sin befogenhet.

N använder 90 procent av allmänläkarna i England tjänsten. Men företaget tjänar inga stora pengar ännu, eftersom tjänsten är gratis. Förhoppningarna är att vårdsektorn- och bolagen kommer att betala för tjänsten i framtiden.

 

ANNONS
ANNONS