Den svenska 31-åringen har redan varit med och byggt ett framgångsrikt techbolag i Kina. Nu väljer Google att investera i hans nya företag.

Carl Pei lämnade i fjol sin chefspost på kinesiska mobiltelefontillverkaren Oneplus, som han var med och gjorde till ett av världens största varumärken.

Sedan dess har Carl Pei fokuserat på hans nya företag Nothing, som är inriktat på att ta fram hårdvara för konsumenter.

I nuläget utvecklar Nothing trådlösa hörlurar men ambitionen är att ta fram ett ekosystem av smarta produkter, rapporterar Bloomberg.

För att underlätta utvecklingen har Nothing tagit in 15 miljoner dollar, cirka 125 miljoner kronor, i nytt kapital från Googles riskkapitalarm GV.

Hård konkurrens

Marknaden för trådlösa hörlurar är sedan tidigare utsatt för hård konkurrens. Apple har med lanseringen av sina Airpods tagit en betydande marknadsandel.

Samtidigt kämpar andra techbolag och traditionella hörlurstillverkare om att växa.

I sin roll som medgrundare för Oneplus har Carl Pei tidigare framgångsrikt utmanat techjättarna och bolaget byggde en följarskara genom att producera smarta telefoner till ett lägre pris än Samsung och Iphone.

ANNONS
ANNONS

”Vi har ett stort förtroende att med Carls globala tankesätt kommer Nothing-teamet att få en betydande inverkan på marknaden för konsumentteknologi”, säger Tom Hulme, partner på GV.

Läs mer: Google vill skärpa integritetsregler i telefoner [Dagens PS] >>