Dagens techbrief handlar om Lejonkungens nya rekordnotering, Apples ”vikbara” iPhone och amerikanska flottan som slopar pekskärmar.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Lejonkungen världens största animerade film

Tidigare toppfilmen Frozen har nu passerats av den nyproducerade versionen av Lejonkungen, som dragit in 1,33 miljarder dollar globalt, rapporterar Mashable.

Huawei lanserar första produkten med nya operativsystemet

Förra veckan kom kinesiska techjätten med nyheten att man utvecklat ett eget operativsystem – och redan nu lanseras den första produkten med ”HarmonyOS, skriver CNBC. Nya smart-tv:n Honor Vision TV är en del av bolagets ”Internet of Things”-strategi.

Årets FIFA-spel introducerar kvinnliga tränare

För första gången någonsin kommer fotbollsspelet FIFA att inkludera kvinnliga tränare i karriärläget, rapporterar sajten Polygon. Första gången spelare kunde välja kvinnliga lag var 2016.

CNET: Apples ”vikbara” iPhone kan dröja

Enligt källor till techsajten CNET så kan det dröja till 2021 innan Apple ens försöker sig på en ”vikbar” pryl – och då är det troligtvis iPad som är först ut.

ANNONS
ANNONS

Amerikanska flottan skrotar pekskärmar efter dödskraschen

Efter en krasch 2017 där 10 militärer i flottan miste livet, och ytterligare 58 skadades, har man nu bestämt sig för att överge de nya pekskärmarna, och återgå till en mer traditionell instrumentbräda i kaptenshytterna, rapporterar TechCrunch.