Mark Zuckerberg har all anledning att vara glad. Under onsdagen släpptes Facebooks delårsrapport, vilket redovisade en ökad omsättning med 48 procent. Detta rapporterar SvD. 

ANNONS

Omsättningen för andra kvartalet 2021 steg till 29,1 miljarder dollar, jämfört med omsättningen samma period förra året som låg på 18,7 miljarder. Analytikerna på Wall Street förväntade sig en omsättning på 27,9 miljarder dollar, vilket innebär att Facebook krossade förväntningarna.

Techjättens nettovinst steg till 10,4 miljarder dollar, vilket motsvarar 3,61 dollar per aktie.

För få nya användare

Men antalet användare steg under perioden bara med 7 procent till 2,9 miljarder, vilket var lägre än analytikerna hade väntat sig. Faktum är att det är den lägsta ökningen på flera år.

Marknaden verkar inte vara nöjd med företagets resultat och i efterhandeln av rapporten backade aktien.

Apples drag hotar

Ännu ett orosmoln för Facebook är Apples uppdaterade operativsystem som kräver att användare måste godkänna appar som spårar de för annonsering. Detta gäller i högsta grad Mark Zuckerbergs företag.

I och med att Facebooks annonsaffär i huvudsak bygger på att spåra sina användare utanför plattformen tror analytiker att förändringen kan ha en stor påverkan på företagets framgång.

ANNONS
ANNONS

Läs hela artikeln på SvD.

Läs mer: Spotify redovisar en överraskande vinst – Dagens PS