Det svenska spelbolaget Evolution anklagas för att ta emot olagliga vad. Anklagelserna kommer från en advokat som en av Evolutions konkurrenter i USA har anlitat. Spelbolaget påstås också ha verksamhet i länder som omfattas av amerikanska sanktioner.

ANNONS

Kasinobolaget Evolutions konkurrent har anlitat en advokat som menar att spelbolaget agerar illegalt. Uppgifterna har advokaten tillkännagivit i ett dokument till myndigheterna i New Jersey, skriver Bloomberg (Dagens Industri).

Enligt anklagelserna ska privata utredare bland annat ha kommit åt och spelat på Evolutions spel från Iran, ett land som är föremål för amerikanska sanktioner.

Utredarna ska också ha verkat under täckmantel i samtal med en chef i bolaget. I brevet påstås chefen då ha uppgett att bolaget har accepterat vadslagningar från Sudan och Syrien som också är under sanktioner från Vita huset. Bland spelarna ska det ha funnits medlemmar i den syriske presidenten Bashar al-Assads familj.

Utredarna också ha spelat in sig själva när de spelade Evolution-spel via internetadresser i Singapore och Hongkong där vadslagning på nätet är förbjuden.

Evolutions ir-chef Carl Linton tillbakavisar anklagelserna. Han skriver i ett mejl till Bloomberg att ”Evolution följer strikt alla tillämpliga lagar och regler”. Han uppger att bolagets spel inte kan spelas i några länder på sanktionslistor.

ANNONS
ANNONS

Läs också: 

Erik Selin: Jag har inte sålt Evolutio-aktier [Dagens PS]
Stark utveckling för okända spelbolagets aktie [Dagens PS]