Riskapitalbolagen EQT och Blackstone investerar 3,8 miljader kronor i den svenska musikplattformen Epidemic Sound i en affär som värderar bolaget till 11,9 miljarder kronor.

Epidemic Sounds affärsidé bygger på att köpa musik från frilansmusiker som sedan säljs vidare som en prenumerationstjänst till andra företag.

Epidemic Sound genomförde senast en kapitalanskaffning under 2019, till en bolagsvärdering på 3,4 miljarder kronor, rapporterar Di.

Bolagets värdering har sedan dess ökat med 250 procent.

”Vi har haft en fenomenalt 2020. Det har varit väldigt speciellt eftersom omvärlden skakat till. Vi har fortsatt vår tillväxtresa, inte tack vare coronapandemin utan trots den”, säger Oscar Höglund, vd för Epidemic Sound.

En börsnotering står inte på tapeten för Epidemic Sound förklarar Oscar Höglund som säger till Di att det nya kapitaler ska gå till att fortsätta växa Epidemic Sounds användarsbas och möta den enorma efterfrågan på bolagets tjänster.

”Vi befinner oss i en bransch där alla makrotrender pekar åt ett och samma håll, videokonsumtionen bara ökar och sprids till fler plattformar”, säger Oscar Höglund till Di.

ANNONS
ANNONS

”Där löser vi det absolut största problemet för innehållskreatörer, nämligen att kunna publicera vilken musik som helst var som helst, helt utan begränsningar”, fortsätter han.

Läs mer:  Så stor blir EQT:s nya jättefond [Dagens PS] >>