John Rampton, entreprenör och skribent på sajten Entrepreneur, berättar om hur du kan tjäna gott om cash medan du sover. Och det är ingen överdrift, betonar han.

ANNONS

Här är hans råd om hur du förverkligar drömmen:
1) Starta en blogg. Det går snabbt, är enkelt och billigt och tänk på att blogga om populära ämnen. Skaffa partners och räkna sedan hem provision på andras produkter, hitta sponsorer och annonsörer som vill sälja reklam via bloggen.

2) Sälj e-böcker och/eller videoklipp via bloggen – om du är expert inom ett visst område är det ett utomordentligt framgångsrikt marknadsföringsknep, menar Entrepreneurs krönikör.

3) ”Om du är en begåvad musiker, skådespelare eller författare, då kan du tjäna royalties från ditt arbete”, är nästa råd.

4) Du kan även, när du blivit etablerad, skapa ett innehåll endast för betalande medlemmar och håva in pengar på medlemsavgifter.

5) Automatisera en svarsfunktion så att människor som kontaktar dig lämnar sina e-postadresser på webbplatsen och sedan får en länk tillbaka som gör det möjligt att ladda ned dina erbjudanden av produkter och tjänster.

6) Se till att din webbplats, när den vuxit, finns tillgänglig för affärer på marknaden.

7) Nyttja redan etablerade sajter som E-bay och Amazon om du har något sälja.

8) Investera i aktier – det är ett gammalt knep för att få pengar att växa utan större ansträngning.

9) Bli en peer-to-peer-långivare – du kan tjäna bra på räntor från dina låntagare.

ANNONS
ANNONS

10) Hyr ut bostaden, garaget, fritidshuset eller annan egendom – det här är ytterligare ett sätt att få in kapital utan att behöva jobba, framhåller Entrepreneur-skribenten.

11) Hyr en mellanhand, exempelvis vid hundpassning eller någon annan enkel tjänst, som gör jobbet åt dig medan du endast sörjer för marknadsföringen, detta är ett lukrativt trick att tjäna pengar på och som inte heller det kräver någon större arbetsinsats från din sida.

LÄS KRÖNIKAN: ”11 Ways to Make Money While You Sleep” [Entrepreneur] ›