”Jag är väldigt entusiastisk inför detta projekt”, säger Martin Lorentzon till Di.

ANNONS

Tidningen (obs, betalväg, inloggning krävs) berättar att den svenska musiktjänstens medgrundare Martin Lorentzon tillsammans med en tidigare ekonomijournalist, David Zaudy, och en kreditveteran från Carnegie är på jakt efter småbolag som de kan investera i.

Det handlar om att hitta och skapa värden i svenska småbolagsaktier.

”Vi har ett extremt fritt mandat och vi kommer att vara otroligt långsiktiga i det vi gör”, understryker David Zaudy i Di.

På de svenska börslistorna Nasdaq OMX, First North, NGM och Spotlight finns det omkring 900 bolag. Men endast runt 200 av dessa bolag täcks i dag av analytiker, uppskattar experterna.

Investerar långsiktigt

Det är där Lorentzon och hans kompanjoner kommer in i bilden. De hoppas kunna vaska fram guldkornen och kliva in som långsiktiga ägare.

Trion gillar ”höga bruttomarginaler eller strukturellt stigande bruttomarginaler”, enligt David Zaudy och tillägger att även starka kassaflöden och balansräkningar förstås attraherar, liksom att de som leder företagen har ”ett stort ägande i bolagen”.

Stort fokus läggs på bolagens redovisningar när trojkan jagar presumtiva bolag att investera i.

ANNONS
ANNONS

Martin Lorentzon, som är en av succéentreprenörerna bakom Spotify, ser fram mot projektet och menar att det är ytterligare ett sätt för honom att stötta svenska entreprenörer.

”Jag tror verkligen på strategin”, säger han till Di.

Läs även: Spotify-duon i smöret – nu 90 miljarder rikare [DagensPS.se] »