Ytterligare 3,5 miljarder kronor går till sänkta skatter på jobb och företagande 2021.

Det här konstaterar Dagens Industri (obs inloggning krävs).

Det är ännu oklart exakt vilka typer av sänkta skatter det handlar om på jobb och företagande, utöver de sänkta skatter som väntar nästa år. Läs mer om höstbudgeten.

Emil Källström, Centerpartiets ekonomiskpolitiska talesman, säger dock så här till Di om de öronmärkta pengarna på området 2021:

”Det handlar om ytterligare steg i jobbskatteavdraget och ytterligare förändringar när det gäller statlig skatt, med höjd brytpunkt. Men också att förändra företagsbeskattningen nedåt”.

Enligt Di sker de utlovade skattesänkningarna för företag inom ramen för den gröna skatteväxlingen. Tanken är att det ska balansera upp de höjda miljöskatterna på plastpåsar och avfallsförbränning.

ANNONS
ANNONS

Mats Persson, Liberalernas ekonomiskpolitiska talesperson, säger till tidningen att det är nödvändigt med kompensation till företag och privatpersoner, som båda drabbas av den gröna skatteväxlingen.

De nya förhandlingarna mellan regeringen och samarbetspartierna C och L väntas starta inom kort och resultera i att de extra skattesänkningarna offentliggörs under våren, framgår det.