Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en order från USA:s armé på 75 miljoner dollar, motsvarande 650 miljoner svenska kronor. Det handlar om ammunition till granatgeväret Carl-Gustaf.

ANNONS

I ett pressmeddelande meddelar Saab att de fått en order på ammunition till granatgeväret Carl-Gustaf från den amerikanska försvarsmakten.

”Beställningen från den amerikanska armén visar på ett förtroende för oss och vår förmåga att leverera ammunition som tillför Carl-Gustaf efterfrågad flexibilitet och kapacitet. Detta är ytterligare ett bevis på att Carl-Gustaf fortsätter att vara en viktig del i Saabs strävan att växa internationellt”, säger Görgen Johansson, chef för Saabs Bofors affärsområde Dynamics.

Granatgeväret är en av företagets storsäljare och har använts av den amerikanska armén sedan 1990-talet. Beställningarna görs inom ett ramavtal från 2019 som möjliggör för den amerikanska armén att göra beställningar av ammunition under en femårsperiod. Den amerikanska försvarsmakten har samtidigt också gjort nya beställningar av engångsvapnet AT4 från Saab.

Läs mer: Saabs straffläge – sågning av största konkurrenten

ANNONS
ANNONS