Svenska Mapillary är heta på marknaden. Den Malmö-baserade startupen sysslar med AI och bildanalys, och den nya appen är ett genombrott.

ANNONS

Det skriver Di Digital i ett reportage. Mapillarys nya app Marketplace låter bilförare sälja bilder tagna i trafiken till kartbolagen.

”Vi är först med detta”, säger vd och grundare Jan Erik Solem till sajten.

”Många företag ber oss om kartdata på platser där det inte finns färska bilder. Det är därför vi lanserar Mapillary Marketplace”, fortsätter han.

För att börja sälja kartbilder behöver förarna bara ladda ned appen och välja bland uppdragen. De projekt som redan är igång finns i Nashville, Tennessee, i Dallas, Texas, och så ett i Göteborg. Förare kan se och fullfölja uppdrag – och få betalt direkt i appen, enligt Di Digital.

Mapillary har sedan starten 2013 byggt en crowdsourcad bilddatabas med 540 miljoner gatuvybilder i 190 länder, enligt Di Digital. Bolaget har tagit in cirka 235 miljoner kronor i riskkapital från investerare som Sequoia Capital, Skype-grundaren Niklas Zennströms riskkapitalbolag Atomico, BMW, Samsung och Kinas största kartbolag Navinfo.

ANNONS
ANNONS