DagensPS.se skrev redan 2013 om att ägarna av koncernen Gekås AB kunde ha plockat ut en halv miljard i aktieutdelning om de hade velat och sedan dess har varuhusjätten gått fortsatt uppåt.

Men nu berättar bolagets förre vd Boris Lennerhov, ett välkänt ansikte tack vare succé-serien Ullared som snart sänds i dess sjunde säsong i Kanal 5, att han själv tog ett affärsbeslut som skulle stå honom dyrt. I en intervju med Hallands Nyheter berättar den framgångsrike företagsledaren, som i dag sitter i styrelserna för Gekås-gruppens tre bolag, att han tackade nej till att bli delägare när det begav sig för drygt 15 år sedan.

Något som han med facit i hand har fått ångra.

”Konkret blev jag aldrig erbjuden delägarskap utan det var en diskussion om syntetiska optioner som blev väldigt komplicerade så jag bad om att lägga den diskussionen åt sidan”, säger han till Hallands Nyheter.

Boris berättar med ett leende att Bert Karlsson kallar honom för ”den dummaste vd:n han känner.”

ANNONS
ANNONS

”Bert tyckte att jag jobbade så mycket och företaget gick väldigt bra så då var jag korkad som inte var delägare.”

Boris Lennerhov var vd för Ullared i 13 år följt av två år som koncernchef för Gekås. I dag sitter han i 17 bolagsstyrelser varav en är Falkenbergs Stadhus AB som är kommunens moderbolag för övriga helkommunala bolag.

MISSA INTE: Efter 15 år som vd: ”Slutar för att inte få hjärtinfarkt” [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Efter cancern: ”Nu ska jag leva ett annat liv” [DagensPS.se] >