När 69-årige Lasses dåvarande flickvän blev ihjälkörd i en olycka brakade hans liv ihop. Ex-flickvännen mejades ner av en motorcykel och dog i hans famn, berättar han i Expressen, som porträtterar bland andra Lasse i ett reportage om hemlösa i Stockholm.

De sitter och snackar i Lasses ”vardagsrum”, det vill säga Burger King-restaurangen vid T-centralen mitt i Stockholms city.

”Två av tre kvällar gråter man sig mer eller mindre till sömns. Det är verkligheten”, berättar Lasse för tidningen, som uppger att 2.460 personer enligt statistiken var hemlösa i Sveriges huvudstad 2016, vilket är en minskning med 9 procent men samtidigt kan mörkertalet vara stort.

Lasse berättar att han drev eget företag, att han jobbat för hotellkedjor, att han rest jorden runt och utbildat tusentals människor i försäljning.

Han har, enligt artikeln, besökt 129 länder genom åren. Men i dag är han bräcklig och tillvaron skör, Lasse är sjuk i kol och har bott på gatan i fem år, skriver Expressen.

Efter flickvännens död började Lasse knapra piller. Han hade pengar och bodde på hotell Sheraton, men Lasse hamnade utanför det finmaskiga skyddsnätet.

”Du blir som en zombie”, konstaterar Lasse, som hela tiden lever med hotet att bli utsatt för våldsbrott av unga gatubarn som går på knark.

”Jag har blivit nedslagen tre gånger för att jag vill gå på toaletten”.

Lasses hem är alltså ett trapphus i Gamla stan.

Det har blivit natt och Lasse vecklar ut sin sovsäck.

ANNONS
ANNONS

”Jag har aircondition och öppen planlösning. Det är öppet för alla, och ibland kommer även råttorna upp och hälsar på”, berättar han i Expressen.

MISSA INTE: Hemlös fick firman som tack [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Hemlös fick jackpot: ”Jag har blivit rik” [DagensPS.se] >