En företagare i Blekinge som under flera år tros ha bedrivit olika former av blufföretag döms nu till fängelse. Detta efter att Kriminalvården först gett honom uppskov på tveksamma grunder. Det är SVT som har granskat flera misstänksamma verksamheter mannen har varit inblandad i. 

I april 2019 dömdes den 54-årige mannen till 1,5 års fängelse för grova bokföringsbrott, skriver SVT. Domen belades dock med uppskov då mannen erhöll en anställning på ett byggföretag.

SVT:s följande granskning visade att företaget ägdes av en person som 54-åringen delade bostad med. Dessutom saknade bolaget F-skattesedel.

ANNONS
ANNONS

Nu återkallar Kriminalvården beslutet om uppskov och verkställer fängelsestraffet. Mannen – som i dagsläget utreds för flera fall av bedrägeri – har placerats på häktet i Karlskrona, för att senare föras till en fängelseanstält.

”Kriminalvården bedömer att omständigheterna ger anledning att anta att [företagaren] kommer att begå nya brott. Uppskovet återkallas med omedelbar verkan”, står det bland annat i Kriminalvårdens beslut.