Krisen i pandemin tycks redan ha gett vika, nu hägrar nytt rekord i år för svenska campingar, rapporterar TT.

ANNONS

Enligt nyhetsbyrån, vars artikel publiceras på SvD.se, går svenska campingar mot nytt rekord i år.

Även utländska gäster har börjar komma tillbaka i viss utsträckning, framgår det.

”Föregående år var oroligt eftersom man inte visste före den 12 juni om det fanns möjlighet att resa inom Sverige överhuvudtaget. I år har vi vetat att vi kan det, vilket gjort att bokningsläget sett bättre ut under lång tid”, säger Svensk campings vd Peter Jansson till TT, som pratat med flera campingar och som uppger att bokningarna är mellan 29 och 50 procent högre än i fjol.

Vissa har till och med ett bättre bokningsläge än så.

Fler bokningar än vanligt

”Vi har ovanligt mycket bokat, 50-60 procent mer än vanligt enligt min uppskattning”, säger Micke Mathiasson som äger Båstad camping tillsammans med Nilla Mathiasson i artikeln.

Det ska sägas att en hel del campingar noterade rekord även förra sommaren, när resandet tilläts, dock var variationerna stora och kämpigast uppges campingar längs den norska gränsen ha det.

Trots ökat tryck försäkrar de campingar som nyhetsbyrå haft kontakt med att campingplatserna är coronasäkrade då ytorna att campa på uppges vara stora.

”Vi kör också med automatisk incheckning och våra campingvärdar informerar om restriktionerna och ser till att hålla avstånd”, säger Tobias Lindfors, ägare och vd för Pite havsbads koncern.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Skistar: Historiskt högt bokningsläge i sommar [DagensPS.se] »

Läs vidare: Rekordsommar för campingtrend som ökar – ”otroligt tryck” [DagensPS.se] »

Läs också: Svenskar lägger mer pengar på sin semester [Dagens PS.se] »