Biltillverkaren Nissan uppges skära ned på hundratals jobb vid en tillverkningsfabrik i den brittiska staden Sunderland, mot bakgrund av fallande försäljning av dieselbilar. Det rapporterar AFP med hänvisning till en källa.

Sunderland-fabriken som tillverkar bilmodellerna Juke, Leaf och Qashqai sysselsätter 7.000 arbetare som producerar cirka 500.000 fordon per år.

Nissan noterade dock en kraftig försäljningsnedgång om 35 procent i Storbritannien under det första kvartalet jämfört med samma period i fjol. Försäljningen av dieselbilar har även sjunkit på andra europeiska marknader, då allt fler konsumenter väljer mer miljövänliga alternativ.

ANNONS
ANNONS

AFP uppger att nyheten speglar en bredare trend i den brittiska bilindustrin där efterfrågan viker till följd av den brittiska regeringens planer på att förbättra luftkvaliteten.

Finwire rapporterade i slutet av förra månaden med hänvisning till Bloomberg News att Renault och Nissan uppges föra samtal om en sammanslagning.

De två företagen har haft en allians sedan 1999. Renault äger i dag 43 procent av Nissan medan det japanska bolaget äger 15 procent i sin franska motsvarighet.