En av bankens medarbetare som nu tillbringar sin arbetstid i solen på stranden säger att det gör underverk. ”Distansarbete i den här miljön har gjort mig mer produktiv och kreativ”.

Det är den brittiska bankutmanaren Revolut som beslutat att bolagets drygt 2 000 anställda under två månader om året får välja själva var i världen de vill jobba.

Så fort reserestriktionerna tillåter blir planen verklighet, berättar Di Digital och uppger att den som vill kan arbeta från en strand på varmare breddgrader om lusten faller på.

Det har Chiara Baroni, kommunikationschef på Revolut i Tyskland, Österrike och Schweiz, tagit fasta på.

Hon har bosatt sig tillfälligt på ön Teneriffa och sköter nu sina arbetsuppgifter därifrån.

”Pandemin har varit en svår och stressig period för oss alla. Jag är friluftsmänniska som älskar att sporta och vara utomhus, så jag kände mig väldigt instängd i min enrummare i Berlin. Att ha möjligheten att börja dagen med en promenad på stranden och göra yoga nära havet i några veckor, samtidigt som jag såklart följer alla restriktioner, har gjort underverk för mig. Distansarbete i den här miljön har gjort mig mer produktiv och kreativ”, säger hon, berättar Di Digital som uppger att brittiska Revolut opererar på 36 marknaden och bolaget i dagsläget värderas till 55 miljarder kronor.

ANNONS
ANNONS

Banken Revolut grundades av ryssen Nikolaj Storonskij men har huvudkontor i London.

Läs även: 8 av 10 gillar att jobba hemifrån [DagensPS.se] »