Telia genomgår en genomgripande förändring vilket nu kan få flera chefer att lämna telekombolaget. Telias vd Allison Kirkby driver förändringarna som skakar om bolaget rejält.

ANNONS

Enligt Di-källor är ett flertal Telia-chefer under koncernledningen på väg att lämna bolaget.

”Det är såklart tråkigt att bra personer inte mår bra, men med nya chefer kommer å andra sidan förändring. Jag hoppas bara de förstår vad de håller på att göra med engagemanget på firman”, säger en källa till Di.

Chefer bytts ut

För att effektivisera Telia har stora delar av ledningen bytt ut, varav många har rekryterats direkt av vd:n Allison Kirkby.

Många är utländska chefer., däribland den tyska operativa chefen Rainer Deutchmann, som är del av toppcheferna som fått ökennamnet ”främlingslegionärerna”, och som har skapat kulturkrockar inom Telia, enligt Di:s källor.

Samtidigt minskar förtroendet för telekombolagets ledning bland medarbetarna, enligt ordförande Lars-Johan Jarnheimer.

”Det finns ett ordspråk i Tyskland som säger att om man hyvlar blir det spån. I ett förändringsarbete blir det alltid en oro i organisationen, och min erfarenhet är att förtroendet för ledningen alltid går ned då”, säger han.

ANNONS
ANNONS

Tillbaka till kontoret

När det gäller att jobba hemifrån efter pandemin tror inte Lars-Johan Jarnheimer blir lika effektivt för de anställda, och hänvisar till vad han upplevt tidigare.

”När jag kom in i bolaget tyckte jag det var jävligt konstigt att kontoret började avfolkas på torsdagen, och på fredagen var det väldigt få människor där”, säger han och slår fast:

”Det finns säkert många som jobbar mycket mer, men jag tror det finns en stor grupp som jobbar mindre. Om det tolkas som att jag såg en lathet kan jag inte uttala mig om.”

Läs mer: Då ska Telia vara utsläpps- och avfallsfritt

 

 

ANNONS
ANNONS