Kaxiga bankrivalen Qred, som lånar ut till småföretag, spränger en miljardgräns – värdet övergår nu en miljard.

ANNONS

Det här uppger Di Digital och berättar att mer än hälften av bankutmanarens intäkter nu kommer från utlandet.

Affärsmodellen med företagsln har dessutom delvis ställts om, framgår det.

”Nu har vi kommit så långt att vi kan använda vår plattform för att låna ut bankers pengar”, säger vd:n Emil Sunvisson till tidningen.

Qred såg dagens ljus 2015 i Stockholm och hade som affärsidé att administrera blancolån på upp till två miljoner till småföretag, en  kundgrupp som i hög grad är förbisedd av storbankerna.

Tillbaka i matchen efter coronasvacka

Enligt Di Digital ökade Qred omsättningen med 57 procent i fjol till 301 miljoner kronor. Vinsten på sista raden blev 29 miljoner kronor, uppger tidningen.

Efter en dipp i pandemin har bolaget svag medvind igen och förutom lån har Qred lanserat ett kreditkort till företag.

Under årets första kvartal ökade Qreds intäkter med 6 procent, jämfört med samma tid i fjol, till 80 miljoner kronor, enligt artikeln.

ANNONS
ANNONS

”Det känns som att vi verkligen börjar se ljuset nu. Många av våra kunder är de allra minsta företagen, med upp till tio anställda, och en del har legat väldigt lågt under lång tid. Förmodligen kommer samhället kunna öppna upp igen till sommaren och hösten, då sitter företagen med tomma lager och behöver kapital för att komma igång igen”, säger Emil Sunvisson till Di Digital som berättar att bolaget i dagsläget har mer än 10 000 kunder och är etablerat, förutom i Sverige, i Danmark, Finland och Nederländerna med en fortsatt tillväxt utomlands.

Läs mer här.

Läs även: Qred påbörjar intensiv expansionsplan [DagensPS.se] »