Att svenskgrundade musiktjänsten Soundcloud skulle vara på väg mot konkurs förnekar medgrundaren Alexander Ljung starkt. I ett blogginlägg, som citeras av Di Digital, skriver han direkt till användarna och bedyrar att musiken ”är säker” och att bolaget är här för att stanna.

Spekulationerna om en eventuell kollaps kommer efter tuffa tider med miljardförluster och blygsamma intäkter från Soundclouds 175 miljoner användare. Så sent som för några veckor sedan meddelade bolaget att man säger upp 170 anställda – 40 procent av personalen – och stänger kontoren i London och San Fransisco, skriver Di.

Men att detta skulle vara ett tecken på att den populära musiktjänsten skulle stå på ruinens brant stämmer inte. Tvärtom, menar Alexander Ljung, har åtgärderna gjorts för att säkra en stark framtid.

”Musiken du älskar på Soundcloud kommer inte att försvinna, musiken du har delat eller laddat upp kommer inte att försvinna, därför att Soundclound inte kommer att försvinna. Inte om 50 dagar, inte om 80 dagar eller inom en överskådlig framtid”, skriver han och kallar skriverierna i media för ”galet mycket oväsen”.

MISSA INTE: Svensk coolaste vd:n – toppar Europalista [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Svensksuccé kan få miljardbud från Google [DagensPS.se] >