Maltabaserade Optimizer Invest är på jakt efter nästa startup-succé och startar i dag, måndag 5 september, en Draknästet-inspirerad tävling.

ANNONS

Deltagarna slåss om en investering värd 15 miljoner kronor. Det är alltså det startkapital i reda pengar som ligger i potten för innovativa entreprenörer.

”Vi hoppas på många spännande bidrag från Sverige, som vi vet har en otroligt stark start up-scen, säger Optimizers vd Carla Maree Vella.

”För oss är tävlingsformatet ett sätt att attrahera så väl bra innovationer som driftiga personer som gillar tävlingsmomentet. Vår förhoppning är att få en bra blandning av starka bidrag från olika sektorer och från olika länder i Europa”, fortsätter Carla Maree Vella.

Alla startups som har en fungerande produkt eller tjänst har möjligheten att ​anmäla sig online via Optimizer Invests hemsida och bifoga en video där man presenterar sin vision.

Det vinnande bidraget belönas med en investering på upp till 15 miljoner kronor, gratis kontorsplats och boende för ett team på fyra personer under ett halvår.

”Jag är fullständigt övertygad om att det finns många riktigt bra och kreativa idéer som behöver finansiering för att ta nästa stora steg. Det problemet vill vi lösa”, säger Carla Maree Vella.

ANNONS
ANNONS

Miljardären Henrik Persson Ekdahl, partner i Optimizer Invest, har höga förhoppningar på svenska entreprenörers bidrag till tävlingen.

”Vi har sedan tidigare goda erfarenheter från en rad investeringar i intressanta svenska företag där vi fått förmånen att följa med på hela den spännande resa det innebär att gå från startup till en större och mer utvecklad verksamhet. Vår förhoppning är självfallet att få uppleva en liknande resa med det vinnande bidraget”, säger Henrik Persson Ekdahl.