Vi har tidigare skrivit om Steve Siebolds pengaknep efter att ha studerat 1 200 av världens absolut rikaste och så sent som härom veckan tipsade DagensPS-krönikören Nina Jansdotter om 21 karriärtips inför nya året.

Nu har hälso- och livstilssajten Lifehack samlat enkla tips och knep från några av de mest framgångsrika ledarna och företagsbyggarna genom historien. Specifikt handlar artikeln om hur succé-företagare spenderar sina helger för få ut det mesta ur varje minut.

Gemensamt för alla, konstaterar artikelförfattaren, är att toppresterare hanterar lediga dagar precis som vilken annan som helst.

Det första tipset är att, precis som Disney-vd:n Robert Iger, upprätthålla sina sömnrutiner och stiga upp i tid även på helgerna. Forskning visar nämligen att hjärnan är som mest alert mellan två och fyra timmar efter uppvaknande. Av Benjamin Franklin kan vi lära oss att det är viktigt att alltid ha en plan för dagen medan karriärexperten Timothy Ferris predikar vikten av att inte ”multitaska” och i stället ha som mest två mål eller uppgifter per dag.

”Framgångsrika vet att det [multitasking] bara drar ned effektiviteten”, skriver Lifehacks Emma Rushton.

ANNONS
ANNONS

Från modemagasinet Vouges chefredaktör Anna Wintour kan du kopiera rutinen att alltid hålla dig fysiskt aktiv, även under helger, vilket är bra för både kropp och sinne medan både USA:s avgående president Barack Obama och Apple-grundaren Steve Jobs har förespråkat att avsätta tid för vänner och familj under helgerna.

Vidare tipsar sajten om att hitta en hobby som man kan utföra i ensamhet – som superinvesteraren Warren Buffetts ukelele-spelande eller George W. Bush oljemålade – medan Oprah Winfreys mediterande rekommenderas för att få dig att slappna av, stressa ner samt hitta tillbaka till produktivitet och kreativitet.

Till sist ska du sno Facebook-grundaren Mark Zuckerbergs syster Randis ”mantra” att koppla bort från sociala medier på lediga dagar, Bill Gates tips att använda helgen för att reflektera över veckan som gått, serieentreprenören Richard Bransons råd att arbeta ideellt för att få perspektiv på vardagen, rapparen Jay-Z:s motto om att framgång är ett sju-dagars-jobb och slutligen Twitter-grundaren Jack Dorsey som alltid tar helt ledig från allt jobb på lördagar.

MISSA INTE: Äldre ”luras” på körkort av polisens listiga knep [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Så blir du lurad av makthavarna – fem knep [DagensPS.se] >