Klädkedjan Thernlunds har ansökt om konkurs. Butikskedjan finns på elva platser i Stockholm. Företagets styrelseordförande Stig Erding menar att bolaget är ett offer i en större butiksdöd. 

ANNONS

Klädkedjan Thernlunds startades på Lidingö på 1950-talet och har i dag butiker i bland annat Mall of Scandinavia, Bromma Blocks och Sollentuna Centrum. Till Expressen säger företagets styrelseordförande Stig Erding att marknaden är hård:

”Det är en totalkris i branschen, rena blodbadet med butiksdöd och jag tror det är bara en början. Vi hamnade också där och såg ingen möjlighet att kunna hantera krisen till slut”, säger han.

2014 gick dåvarande Ericssonchefen Hans Vestberg in i bolaget som delägare. Vid tidpunkten lät han optimistisk inför Thernlunds utsikter:

”Under mina år i styrelsen har Thernlunds utvecklats positivt och jag ser en potential i företaget och dess framtida utveckling. Därför känns det helt rätt tid att gå in som delägare”, sa han till habit.se

Klädföretag som verkar i relativt mindre utsträckning har svårare att klara sig i dagens klimat, menar Joakim Bornold som är analytiker hos Söderberg & Partners. Till Expressen säger han:

ANNONS
ANNONS

”Man får skilja på jättar som H&M och mindre företag. De lokala är enormt pressade av omstruktureringen till digital handel. Det är mycket tufft läge för de små kedjorna.”

Företagets konkursförvaltare bekräftar att butikskedjan ska ha en utförsäljning av sitt sortiment.