Dagens PS

TV-bråket eskalerar: Inget C More hos Com Hem

tv_4
TV 4 menar att de inte har rätt att distribuera Com Hem. (Foto: TT)
Marc Malmaeus
Marc Malmaeus
Uppdaterad: 12 nov. 2021Publicerad: 17 dec. 2019

Det var en vecka sedan Com Hem släckte ned TV4 efter att företaget inte kommit överens med TV4, som sedan en månad ägs av Telia. Nu tas ytterligare ett steg när även C More försvinner från Com Hems utbud. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Vi har helt enkelt inte längre rätt att visa C More via Com Hem”, säger TV4:as presschef Charlie Forsberg till Expressen.

Det var i måndags kväll betalkanalen C More försvann ur utbudet hos nästan en tredjedel av svenska tv-tittare; de som har Com Hem-abonnemang. Kanalen är en del av Bonnier Broadcasting, som ägs av Telia.

På frågan om varför nedsläckningen av C More kommer just nu säger Charlie Forsberg till Svenska Dagbladet (betallänk):

”Vi har behövt utreda vad som gäller och det visar sig att vi inte har rätt att hålla ingången öppen. Det är en naturlig följd av släckningen (av TV4 reds. anm.).”

Representanter från Tele2, som äger Com Hem, bekräftar till Svenska Dagbladet att de haft ett möte med Telia under måndagskvällen.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS