En Di-granskning visar att livekasinoleverantören Evolutions spel finns hos ett stort antal svartlistade sajter, trots förbud av Spelinspektionen.

ANNONS

Det är Di:s gransking som visar att Evolutions spel finns hos ett 30-tal svartlistade sajter som drivs av sex olika bolag.

Ligger i Västindien

Sajterna erbjuder spel till svenska spelare, där de flesta av bolagen finns på Curaçao, en ö i Västindien med få regleringar av spelsektorn, skriver Di.

”Tanken med våra förbud är att försvåra för de olicensierade operatörerna att bedriva sin verksamhet. Vi vill synliggöra för betaltjänsteleverantörer eller programvaruleverantörer att de borde dra tillbaka sina tjänster från sajterna, för att göra dem mindre attraktiva för spelare”, säger Marcus Aronsson, utredare på Spelinspektionen.

Enkel process

Det är en relativt enkel process att med en ip-adress, telefonnummer och postadress, samtliga svenska, få tillgång till Evolutions olika spel.

Sedan är det enligt Di lätt att med ett svenskt betalkort ta del av livespel, av till exempel blackjack och roulette, på flera av sajterna – där det inte krävs någon legitimering vid registrering, insättning eller spel.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Konkurrent klagade på Evolution – har tappat 100 miljarder [Dagens PS]