Sajten Företagande listar fyra tips till dig som funderar på att ansöka om företagslån. Framgångschanserna ökar bland annat om du kalkylerar ditt lånebelopp och anpassar söktillfället till när årsrapporten redovisas.
Tipsen för att banken ska godkänna företagslånet
ANNONS
ANNONS
Mest läst i kategorin
Coronakrisen har försvårat situationen för företag som vill fylla på kassan genom banklån. Under maj fick bara en tredjedel av bolagen som banklån sina ansökningar beviljade, skriver Företagande.se.
Sajten listar fyra tips till dig som funderar på att fylla på kassan inför hösten och vill kunna säkra maximala garanterade sucess rate.
- Lägg dig på rätt nivå: Ansökningar på för stora belopp kan avskräcka bankerna, skriver Företagande.se. Tumregeln är att det brukar gå att få igenom en låneansökan på tio procent av omsättningsbeloppet. En ansökan på ett högre belopp kräver en bra motivering, skriver sajten.
- Ligg inte ute med för många ansökningar: Att rikta in sig till många olika banker för samma lån är ett dåligt tecken. En ansökan bör inte skickas ut till mer än tre olika banker, skriver sajten. Det är också värt att utforska en jämförelsetjänst, där det går att överblicka flera erbjudanden grundade på en enda ansökan.
- Anpassa ansökningstillfället: Om en årsredovisning precis har presenterats som visar på en stark omsättning ökar självfallet prospekten till en godkänd ansökan. Om kassaflödet har tagit fart rejält sedan rapporten kan det vara läge att ansöka om en checkkredit, som berättigar företaget till ett lån inom ett visst kreditutrymme.
ANNONS
- Överväg att teckna en personlig borgen: Om du kan ordna en borgenär till ditt lån ökar dina chanser kring låneansökan betydligt, skriver Företagande.se. Om det inte finns en lämplig kandidat kan dina räntekostnader minska om du själv tecknar en personlig borgen.
Läs mer: Så förhandlar du med försäkringsbolagen
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare
Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.
Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS
Senaste nytt
ANNONS