Dagens PS

Snilleblixt gick "för bra" – ångrar global dunderhit

På bild: Hillary Clinton-väljare reagerar på resultaten under valnatten i november. (Foto: TT)
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 23 jan. 2017Publicerad: 23 jan. 2017

I samband med presidentvalet i USA i november kläckte Stockholmsbaserade reklambyrån Round & Round en fyndig kampanjidé. Under namnet ”The Great Trump Escape” utannonserades ett jobb för riktat till amerikaner som ville fly landet. Men det fanns en hake: ansökningarna skulle bara öppnas om Trump vann valet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Och kuppen blev en dundersuccé, rapporterar engelskspråkiga sajten The Local. Enligt Round & Rounds Nahir Aslan har bolaget fått in smått otroliga 857 ansökningar till jobbet på byrån. Ett utfall som blivit bitterljuvt för det svenska företaget.

”Det är blandade känslor. Vi hoppades definitivt inte att det här skulle hända när vi försökte ge oss in i debatten /…/ Vi vill att kommande fyra år ska passera så fort som möjligt”, säger Nahir Aslan.

Enligt honom har det varit varierande kvalitet på de ansökningar man fått in. Bland de hundratals man gått igenom har vissa varit lysande kandidater medan andra tycks ha sökt på vinst och förlust, berättar han.

Jobbkampanjen avslutades i samband med installationen av Donald Trump förra veckan och till sommaren kommer Round & Round presentera vinnaren.

MISSA INTE: Hatar du Trump? Fly till Sverige  >

LÄS ÄVEN: Därför existerar fenomenet Trump  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Hej egenföretagare! Ekonomisk trygghet även för dig.

Vet du om att du som egenföretagare får värdefull rabatt på försäkringar och avtal som medlem i Unionen? Kontakta oss så berättar vi mer.

Läs mer
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS