Dagens PS

Svagt år för Jysk – inte hänt sedan finanskrisen

jysk_resultat
Jysks vd menar att ökade löner i Östeuropa är en anledning till minskade resultatet (Foto: Jysk).
Marc Malmaeus
Marc Malmaeus
Uppdaterad: 12 nov. 2021Publicerad: 21 nov. 2019

För första gången sedan finanskrisen 2008 visar Jysk ett svagare resultat än föregående år. Totalt har rörelseresultatet minskat med 7,6 procent.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Dagens Industri rapporterar att Jysk under förra räkenskapsåret hade ett rörelseresultat på 3,3 miljarder kronor, vilket är en minskning på 7,6 procent jämfört med året innan. Företagets räkenskapsår tar slut i augusti.

Företagets vd Jan Bøgh tar dock relativt lätt på den negativa utvecklingen. Enligt Dagens Industri säger han till den danska tidningen Børsen:

“Situationen är under kontroll och det beror på att vi spenderar lite mer pengar än tidigare. Det finns inget som tyder på att vi tappar marknadsandelar, men omkostnaderna har varit större”.

Företagets omsättning hamnade under året på 28,3 miljarder, vilket var en ökning på 6,8 procent. Rörelsemarginalen var en fortsatt positiv aspekt för företaget, då den låg på 11 procent.

Bøgh menar att många andra skulle “Ge sin vänstra arm, och kanske den högre också, för att ha en intjäning som vår. Men vi kan självklart inte minska resultatet varje år”. Detta rapporterar Dagens Industri.

Att företaget har en rejäl omsättning visas även i företagets policy kring julbonusar. De svenska Jysk-anställda får ungefär 138.000 kronor per butik i bonus i slutet av året, skriver Dagens Industri.

Dessutom använde företaget ett lite ovanligt drag tidigare i år när man gav samtliga anställda ledigt dagen efter höstens företagsfest.

LÄS MER: Storkedjan stänger alla butiker – för att festa >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Hej egenföretagare! Ekonomisk trygghet även för dig.

Vet du om att du som egenföretagare får värdefull rabatt på försäkringar och avtal som medlem i Unionen? Kontakta oss så berättar vi mer.

Läs mer
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS