I en ny studie har runt 150 000 anställda världen över fått uppge sin motivationsnivå under olika månader. Tips till dig som chef: undvik att dra igång nya projekt i juni och november. 

ANNONS

Undersökningsbolaget Brilliant Future har frågat över 146 000 anställda världen över om deras motivationsnivå och slagit ut resultatet baserat på vilken månad de tillfrågade besvarat undersökningen.

Toppar gör månaderna augusti och april, då 55 respektive 54 procent av de tillfrågade uppger att de är villiga att anstränga sig extra för företaget.

Vid sommarstarten och mitt under hösten är det däremot svårare att få fart på folk. I juni och november uppger bara 41 respektive 45 procent att de har extra motivation.

”Ta en avstämning efter semestern”

Augusti är även den månad flest anställda anser att de kan påverka sin arbetssituation. 36 procent av de tillfrågade anser att de kan göra så under månaden.

ANNONS
ANNONS

”Att medarbetare känner att de kan påverka sin arbetssituation hänger starkt samman med engagemang. Ett tips är att ta en avstämning ganska tidigt efter semestern, där man lyssnar på medarbetaren, frågar om de har fått några nya tankar och visar att man tar idéerna på allvar. Då kan man också undvika dippen i engagemanget som kommer senare under hösten”, säger Sofie Johansson analytiker och affärsutvecklare på Brilliant Future i ett uttalande.