Spotify är i dag den tjänst flest svenskar använder för att lyssna på podcasts. Detta är ett trendbrott, då det fram till nu varit Apples app som varit förstavalet. Nu väntar ytterligare expansion.

ANNONS

Mätinstitutet Mediavision avslöjar i dag att Spotify har passerat Apple Podcasts som den tjänst i Sverige som är mest populär för poddar.

Av alla som lyssnar på podcasts uppger hela 42 procent att de använder sig av Spotify. Motsvarande siffra för Apples tjänst är 33 procent.

Podcasts är ett populärt medium bland svenskarna. Hela 20 procent av de tillfrågade i Mediavisions undersökning mellan 15 och 74 år uppger att de lyssnar på en podcast i snitt minst en gång varje dag, skriver mätinstitutet i ett pressmeddelande.

Spotify har de senaste åren fokuserat allt mer på podcasts, och det verkar alltså som att satsningen burit frukt. Bland annat har man knutit till sig flera svenska podcast-profiler som är unika för plattformen. Dessutom uppger DI Digital att företaget i år har investerat 3,8 miljarder i tre bolag som producerar podcasts.

Även i Europa är Spotify populärt som podcastplattform. I Tyskland, Frankrike och Norge har man också gått om Apple som största plattform för podcasts, enligt pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Undersökningen baseras på svar från mer än 3.000 personer.