Utbildningscenter banar väg för nya möjligheter på jobbmarknaden för varslade i hotell- och restaurangnäringen.

ANNONS

Som Dagens PS tidigare har berättat är hotell- och restaurangbranschen hårdast drabbad av varsel, uppsägningar och konkurser i spåren av coronakrisen. Här kan du exempelvis ta del av dagsfärsk konkursstatistik.

Dock tänds nytt hopp nu för personal som tvingats lämna sin jobb. Ett utbildningscenter slår enligt Dagens Nyheter upp portarna på Royal Park hotel i Frösundavik utanför Stockholm med målet att hjälpa varslade i hotell- och restaurangbranschen.

Redan denna månad, i maj, ska det enligt artikeln gå att söka de första kurserna för studier i hållbarhet, ekonomi eller för den som önskar gå en bartenderkurs.

”Jag vill ge dem vidareutbildning som ökar chanserna för återanställning”, säger hotellägaren Ulrich John.

Hotellet har inte undsluppit pandemins negativa effekter. DN rapporterar att en majoritet av personalen är permitterade, men ägaren Ulrich John vill, i stället för att låta sig nedslås, ta tillfället i akt och göra något innovativt och positivt.

ANNONS
ANNONS

”Under den senaste perioden har jag känt att det varit dags att gör något. Så just nu utvecklar vi fysiska och digitala utbildningsmöjligheter. Tanken är att göra om hela ytan här där vi sitter till ett innovations- och utbildningscenter. Det är även en mötesplats, en hub, för nätverkande som föder kreativitet, samarbete och utveckling av nya affärsmodeller”, berättar han för tidningen, som förklarar att Ulrich Johns förhoppningar är att ta emot tusentals elever, både privatpersoner och företag, för vidareutbildning i serviceyrket och som i slutändan alltså leder till återanställning.

Läs mer på DN.se.